Cajunkruiden

13 10 5 5
Aantal personen:
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl wit mosterdzaad
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder of cayennepeper
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 1 tl zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  1. Dit specerijenmengsel kan worden gebruikt als kruiderij voor gerechten als jambalya en gumbo maar ook voor vismoten, kip of vlees.
  2. De peperkorrels met het komijn- en mosterdzaad in een koekenpan op middelhoog vuur roosteren tot het aroma vrijkomt.
  3. De geroosterde specerijen fijnmalen met een vijzel, vervolgens het paprikapoeder, de cayennepeper, oregano, tijm en het zout toevoegen en alles opnieuw fijnmalen.
  4. Dit mengsel kan lang bewaard blijven. Bij direct gebruik de specerijen met fijngehakte knoflook en ui in een foodprocessor pureren tot een homogeen mengsel. Desgewenst olijfolie toevoegen voor een fijnere kruidenpasta.
peter_bl