Caesarsalade met scharfiletjes

5 20 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 1 kropje Romeinse- of 2 kropjes Little Gems
  • 4 scharfilets
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
  • 2 el witte wijnazijn
  • 8 el kant en klare Caesardressing
  • 40 g geschaafde Parmezaanse kaas
  • 0.5 zakje croutons met peterselie
  1. Was en droog de sla. Houd 8 of 12 mooie slabladeren apart en snijd de rest van de sla in stukjes.
  2. Snijd de scharfilets in de lengte doormidden.
  3. Breng ½ l water met het bouillonketeltje en de azijn al roerende aan de kook. Leg de scharfilets in het hete vocht, zet het vuur uit en laat de vis zo in ca. 4 min. gaar worden.
  4. Meng de gesneden sla met de helft van de dressing.
  5. Leg de slabladeren iets overlappend op 4 borden (liefst ovaal of rechthoekig). Verdeel de aangemaakte sla over de bladeren.
  6. Schep de scharfilets uit het vocht en leg op elk bord 2 filetjes op de sla. Bedruppel met de rest van de dressing en bestrooi met de croutons en Parmezaanse kaas.
Knorr