Caesar salade met tandoori kip

13 30 5 5
Aantal personen:
  1. Caesar salade met tandoori kip
  2. Aantal personen/Commentaar: 4
  3. Ingrediënten: fijn stokbrood
  4. 2 teentjes fijngehakte knoflook
  5. 8 sneden vetarme Ardeense rauwe ham
  6. 8 kwarteleitjes
  7. 1 krop sla
  8. 1 ijsbergsla
  9. een paar blaadjes roquette per bord
  10. 4 el parmezaan schilders
  11. Voor de salade dressing:
  12. 1 el crème fraîche
  13. 1 teentje knoflook uitgeperst
  14. 2 uitgelekte ansjovisfilets
  15. 1 tl Dijon mosterd
  16. 1 tl suiker
  17. sap en vruchtvlees van een halve citroen
  18. 1 el gemalen parmezaan
  19. 50 ml olijfolie
  20. Voor de tandoori kip:
  21. 300 g kipfilets
  22. 2 potjes volle yoghurt
  23. 3 el tandoorikruiden
  24. Bereiding: Snijd de kip in gelijke, kleine stukken. Maak een mengsel van de yoghurt en de tandoorikruiden en laat de kipstukjes daarin 1 uur marineren. Kook de kwarteleitjes 3 min. en laat ze afkoelen in koud water. Verwijder de schaal en bepoeder met peper en zout. Snijd ze in 2 delen. Snijd de Ardeense ham in heel kleine stukjes en bak deze in een pan zonder vet zodat ze krokant zijn. Snijd het stokbrood in sneden van 1,5 cm. Bestrijk de boven- en onderzijde van de sneden met een mengsel van olijfolie en verse look en bak ze krokant in een pan.
  25. Mix alle ingrediënten van de dressing behalve de crème fraîche. Klop dit mengsel op met de crème fraîche tot een luchtige dressing. Verwijder overtollige marinade van de kip en bak deze snel aan in de wok op hoge temperatuur.
  26. Schik de salades op de borden en garneer met een paar toefjes dressing. Schik de kwarteleitjes. Bestrooi de borden met de krokante hesp en parmezaanschilfers. Schik de warme kip op de borden.
dorisgielen