Cacio e pepe: simpele pasta

9 25 5 5
Aantal personen:
  • 200 gram spaghetti
  • 2 eetlepels Solo vloeibare margarine
  • 1 eetlepel zwarte peper (zo grof mogelijk)
  • 100 gram gemalen parmezaan kaas
  • 50 gram gemalen pecorino kaas
  • Handvol rucola
  • Handvol basilicumblaadjes
  • 100 gram kerstomaat
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout
  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Snij de kerstomaten middendoor en plaats in een ovenschaaltje. Besprenkel met olijfolie en wat zout. Plaats in de oven voor 10 min.
  3. Breng een grote pot gezoute water aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
  4. Vlak voor het afgieten, neem je 1 tas van het water waarin je de spaghetti hebt gekookt. De rest giet je af.
  5. Smelt 2 eetlepels Solo vloeibare margarine in een grote kookpot op middelhoog vuur. Voeg de peper toe en kook 30 seconden tot 1 minuut, tot ze geroosterd zijn.
  6. Voeg de pasta toe en laat sudderen op middelhoog vuur. Verlaag het vuur en voeg de kazen en wat zout toe, samen met de tas water waarin je de spaghetti hebt gekookt.
  7. Haal van het vuur en roer wat basilicum onder de spaghetti.
  8. Serveer alles met wat rucola, de ovengebakken tomaatjes en wat kaas
Helen Verhelst