Butternutsoep met gember,sjalot en chiliolie

5 25 3 5
Aantal personen:
  • 1 chilipeper
  • 5 cl olijfolie
  • 5 cl gruivenpitolie
  • 1 kleine butternutpompoen
  • peper en zout
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 klein uitje
  • 1 liter kippenbouillon
  • sap van 1 citroen
  • 20 gr gemberwortel
  • 2 eetl olijfolie
  • 2 kleine sjalotjes
  • klein bosje bieslook
  1. Snijd het chilipepertje fijn.Meng het met de olijfolie en druivenpitolie,verwarm het lichtjes en zet aan de kant zodat het zijn pittige smaak kan afgeven.Schil de butternutpompoen,verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken.Zet dit op een middelhoog vuur aan in de olijfolie.Kruid met peper , zout en korianderzaad,en bevochtig met de bouillon en het sap van 1 citroen.Kook zachtjes gaar in 10 tot 15 minuten.Rasp vervolgens het stukje gember met een fijne rasp over de pompoen.Giet over in een keukenmixer en mix tot een gladde massa.Zeef de chiliolie.Snijd de gepelde sjalotjes in fijne ringetjes.Werk af met de bieslook en een beetje van de gezeefde chiliolie.Let op want deze olie is zeer pittig.Giet de resterende olie over in een flesje,sluit af en zet op een koele plek.Leg voor de afwerking eventueel enkele rucolaknopjes en verse ginsengwortel in de uiringen.
sonja dj