Butternutravioli met geitenkaas, vijgen en witte-wijnsaus

4 75 0 5
Aantal personen:
  • 1 medium butternutpompoen
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 50 g gorgonzola of andere kaas naar eigen smaak
  • 70 g geraspte Parmzaanse kaas
  • 1 ei
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel olijfolie
  • 400 g verse lasagnevellen
  • 4 sneden brood van 1 dag oud
  • 2 eetlepels verse tijm
  • 200 ml witte wijn
  • 200 ml Solo Crèmefine Cuisine
  • 8 - 12 vijgen
  • 2 eetlepels Solo margarine
  • peper
  • zout
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de pompoen, snijd hem in blokjes van +/- 2x2 cm en verdeel ze over een ovenplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en peper en zout. Rooster de pompoenblokjes 40 minuten (of tot ze helemaal zacht zijn). Laat kort afkoelen.
  3. Doe de pompoen, de kazen, het ei en de nootmuskaat in een blender en mix tot een glad geheel (de pompoensquash).
  4. Bestrooi je werkblad met een klein beetje bloem. Leg de lasagnevellen op je werkblad. Leg een koffielepel van de pompoensquash in de hoek van een vel, ongeveer 1,5 cm van elke rand. Vervolg met telkens 3 cm tussen elk lepeltje pompoensquash. Zo heb je straks voldoende ruimte om de beide vellen aan te drukken en door te snijden tot individuele ravioli. Bestrijk de tussenruimtes met wat water en leg het tweede lasagnevel precies op het eerste. Duw de twee vellen, in de tussenruimtes, mooi tegen elkaar langs de vulling. Zorg dat er geen lucht in de ravioli zit.
  5. Snijd met een ronde uitsteekvorm of pizza-cutter individuele ravioli en breng een grote pot water aan de kook.
  6. Snijd het brood in blokjes van ongeveer 1x1 cm. Verhit de Solo in een braadpan. Voeg daarna de broodkruimels, de tijm, peper en zout toe. Blijf roeren tot de kruimels mooi goudbruin zijn en zet ze aan de kant.
  7. Breng de witte wijn aan de kook. Voeg er Solo Crèmefine Cuisine bij en laat kort inkoken. Voeg tijm toe en kruid af met peper en zout.
  8. Laat de Solo margarine licht bruinen in de pan. Snij de vijgen in 6 en bak ze, samen met 1 eetlepel tijm, in de Solo margarine. Zet aan de kant.
  9. Kook de ravioli 1 à 2 minuten of tot ze beginnen te drijven. Haal de ravioli voorzichtig uit het water, laat even uitlekken en meng ze voorzichtig onder de vijgen en Solo margarine.
  10. Lepel een beetje van de overgebleven vulling op elk bord. Verdeel hierover de ravioli en vijgen. Werk af met wat witte wijnsaus en broodkruimels.
Tuur met pruimen