burger de luxe

6 28 3 5
Aantal personen:
  • 600 gram kippengehakt
  • 2 stuks lente-uitjes fijngesnipperd
  • 80 gram broodkruim
  • 4 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 4 eetlepels appelmoes
  • 4 stuks mini-ciabattas
  • 4 blaadjes ijsbergsla
  • 1 grote rode ui
  • 1 bakje tuinkers
  • 4 eetlepels bearnaise
  • versgemalen peper
  1. Meng het gehakt met de lente-ui, broodkruim, verse peterselie en appelmoes. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Maak hiervan 4 burgers.
  2. Laat in een pan de boter goed heet worden. Bak de burgers bruin, zo'n 4 min. aan elke kant.
  3. Snijd de ijsbergsla fijn. Snijd de broodjes open en besmeer de binnenkant met bearnaise. Leg op de onderste helft de gesneden sla. Leg daarop de kippenburgers, rode ui en tuinkers. Klap de broodjes dicht.
arne beckerson