Buffalovleugels

4 30 1 5
Aantal personen:
  1. Ingrediënten voor personen
  2. 1 eetlepel bruine suiker
  3. 4 eetlepels citroensap
  4. 2/3 kg kippenvleugels
  5. snuifje lookpoeder
  6. 3 eetlepels Mexican ketchup
  7. olijfolie
  8. peper
  9. 3 eetlepels sojasaus
  10. 1/2 eetlepel worcestersaus
  11. Bereiding
  12. Doe al de ingrediënten voor de marinade in een grote schotel: de ketchup, de sojasaus, het citroensap, de bruine suiker, de Worcestersaus, het lookpoeder en peper. Meng goed en leg er de kippenvleugels in. Wrijf ze goed in met de marinade, dek de schotel af met vershoudfolie en laat minstens 2 uur in de koelkast marineren.
  13. Bak de buffalovleugels op de barbecue: draai ze verschillende keren om en strijk ze telkens in met de marinade, zo zullen ze heerlijk karameliseren.
  14. Heel lekker met een gemengd slaatje en aardappelen in de schil.
  15. Kooktip
  16. Bij slecht weer kan je de buffalovleugels bakken in de oven. Leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze 40 min. op 180°C, maar draai ze halverwege de baktijd om.
  17. Kook altijd onder toezicht van een volwassene
Samantha20