B'stilla (taart van filodeeg met duif en eieren)

80 25 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 1 pak filo deeg
  • poedersuiker
  • kaneelpoeder
  • 2 eetlepels Solo
  • 5 eetlepels gevogeltebouillon
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 mespuntje korianderpoeder
  • 2 eetlepels fijngehakte platte peterselie
  • 2 duiven gegaard en ontbeent
  • 1 mespuntje saffraan
  • 3 eetlepels ui (fijngehakte ui)
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels amandel
  • 1 pincée de gingembre en poudre
  1. Gril en maal de amandelen.
  2. Klop de eieren en bak ze in wat Solo.
  3. Giet er de gevogeltebouillon, de kruiden, de ui , de suiker en de amandelen onder.
  4. Roer er tot slot het fijngehakte duivenvlees onder.
  5. Laat even rusten.
  6. Schik enkele lagen van het deeg op een bakplaat.
  7. Verdeel daarop de vulling en dek af met de rest van het deeg en plooi goed dicht.
  8. lBak de taart 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C en laat nadien afkoelen.
  9. Bestrooi royaal met poedersuiker en kaneelpoeder.
Solo