Brusselse wafels

1 115 0 5
Aantal personen:
  • melk 5 DL
  • water 5 DL
  • patisseriebloem 600g GRAM
  • gist 25 GRAM
  • eieren 4 STUKS
  • boter 50 GRAM
  1. WARM DE MELK EN HET WATER OP SAMEN MET DE GIST (iets warmer dan lichaamstemperatuur) Scheid de eidooier van het eiwit. Klop het eiwit op. Smelt ondertussen de boter op een klein vuurtje. Haal de melk van het vuur en kluts de eierdooiers eronder. Voeg onder het melkmengsel de bloem toe. Schraap ook het vanillestokje uit én voeg toe bij het melkmengsel. Voeg de gesmolten boter toe bij het melkmengsel Spatel het eiwit onder het het mengsel in twee keer Laat>45 minuten rusten met ene handdoek op (laten rijzen)
  2. voor het bakken, vet je ijzer in. Spatel het deeg nog eens voorzichtig van onder naar boven. Ik bak ze in een gewoon wafelijzer. Tijd om te bakken ongeveer een 3 minuutjes Tijd voor te smullen! Heb je wafels over,je kan ze invriezen en later opwarmen in de oven of morgen zijn deze ook lekker! Steek ze in de broodrooster en ze zijn weer krokant ! Serveer met bloemsuiker en (eventueel) slagroom
gerlinde29
Meer inspiratie

BelgischDessertNagerecht