Bruschette met tonijnsalsa

4 20 0 5
Aantal personen:
  • 4-8 sneetjes lekker bruinbrood(afhankelijk van de grootte)
  • 1 teen knoflook gepeld
  • olijfolie om te besprenkelen
  • 250 gr rauwe tonijn in blokjes van 1 cm
  • 1 avocado geschild ,pit weg in blokjes van 1 cm
  • 1 el kappertjes
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 1 handje basilicumblaadjes in reepjes
  1. Dit heerlijke hapje voor tussendoor kent veel verschillende variaties. Neem eens zalm in plaats van tonijn of maak er een vegetarisch hapje van door de vis te vervangen door tomaat en paprika.
  2. Hapje, 4 personen
  3. Verwarm de ovengrill voor. Meng voor het beleg de tonijn met de rest van de ingrediënten. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  4. Leg de broodjes op een bakblik of rooster, schuif ze vlak onder de grill en rooster ze goudbruin; keer ze halverwege. Neem ze uit de oven en wrijf één kant in met de teen knoflook. Sprenkel wat olijfolie erover.
  5. Beleg de sneetjes brood met het tonijnmengsel.
  6. Bron vriendin.nl
Love to Cook