bruschetta's met pesto , tomaat en parmaham

20 15 4 5
Aantal personen:
  • 1 dunne baguette ( ca 175 gr )
  • 2 el pesto ( groene bij voorkeur )
  • 100 gr parmaham , in dunne plakjes en ontvet
  • 3 trostomaten ( ca 85 gr/st ) in schijfjes
  • 1 el extra vergine olijfolie van goed merk
  • peper en zout
  • rucolablaadjes ter garnering
  1. Verwarm de grill voor op 200°C , snij de baguette in 12 gelijke sneetjes en leg ze ( ca 2 a 3 min ) onder de grill tot ze mooi goudbruin zien .
  2. Draai de sneetjes dan om en besmeer ze met pesto , leg dan een plakje parmaham erop zodat het precies op het broodje past , verdeel dan de tomatenschijfjes over de bruschetta's , kruid af met peper en zout en besprenkel ze tot slot met de olijfolie .
  3. Laat de bruschetta's een 2 tal min grillen tot de tomaatjes zacht zijn , garneer met rucolablaadjes en klaar .
  4. Eet smakelijk :)
troubs