Bruschetta met tomaten en basilicum

3 10 0 5
Aantal personen:
  • 1 ciabatta of stokbrood, in sneden van 2 cm
  • 2 teentjes knoflook, geroosterd en gepureerd
  • 440 g Roma tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 kleine rode ui, fijngehakt
  • 1 el basilicum, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 el basilicum-azijn
  • Zout en zwarte peper, versgemalen
  1. Gril de plakken brood 2-3 minuten aan iedere kant.
  2. Bestrijk ze met een beetje olijfolie en besmeer vervolgens elke plak met een dun laagje geroosterde knoflookpuree.
  3. Meng dan de tomaten in een kom met de ui, basilicum, azijn en olijfolie en breng het op smaak met zout en peper.
  4. Dien het geroosterd brood op met een laag van het tomatenmengsel erbovenop.
Breggie