Bruschetta met tomaat

1 15 0 5
Aantal personen:
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • zwarte peper en zeezout
  • 1 stokbrood
  • 10 zwarte olijven (optioneel)
  • 50 g feta (optioneel)
  • enkele blaadjes basilicum
  1. Pel en ontpit de tomaten en znijd ze in blokjes. Snipper de ui fijn en pers 1 teentje knoflook.
  2. Meng de tomatenblokjes met de ui, de geperste knoflook, de olijfolie en de balsamicoazijn.
  3. Breng op smaak met zwarte peper en zeezout.
  4. Verwarm de ovengrill voor en snijd het stokbrood in schuine sneetjes.
  5. Snijd het resterende teentje knoflook in tweeën.
  6. Wrijf elk sneetje stokbrood in met de knoflook.
  7. Zet het brood even in de oven.
  8. Snijd de olijven eventueel in stukjes of schijfjes en verbrokkel de feta.
  9. Verdeel het tomaten-mengsel over de bruschetta en werk af met de olijven, feta en de blaadjes basilicum.
britty_