Bruschetta met aardbeien, basilicum in balsamicostroop

24 20 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 1 ciabattabrood
  • Bertolli voor op brood
  • 350 gram aardbeien
  • 150 ml rode wijn (bijvoorbeeld Chianti)
  • 100 ml aceto balsamico
  • eventueel 1 eetlepel bruine suiker
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe de rode wijn samen met de balsamicoazijn in een pannetje en breng langzaam aan de kook. Laat de saus rustig inkoken tot een niet te dikke stroop. Proef en voeg eventueel nog bruine suiker toe. Schep vervolgens de aardbeien door de stroop en laat ze marineren.
  3. Snijd de ciabatta in schuine sneetjes en besmeer ze met de margarine. Bak ze in 4 minuten krokant in de oven.
  4. Beleg de ciabattasneetjes met de aardbeien en strooi er wat gehakte verse basilicum over.
Solo