Bruin Broodje Kaas-Groenteburger

8 20 5 5
Aantal personen:
  • 2 eieren
  • 200 gr belegen kaas grof geraspt
  • 1 stengel bleekselderij in hele kleine blokjes
  • 1 worteltje in hele kleine blokjes
  • 1 el Mexicaanse of Tacokruiden
  • 2 el koriander of peterselie gehakt
  • 100 gr cornflakes verkruimeld
  • 3 el olie
  • 75 gr Griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl knoflookpuree
  • 4 bruine bolletjes
  1. Klop de eieren los.
  2. Meng in een kom de kaas met de blokjes groente, een derde van het ei, de Mexicaanse kruiden en koriander tot een stevige massa.
  3. Vorm er vier mooie burgers van en wentel deze door de rest van het ei en daarna door de verkruimelde cornflakes.
  4. Druk de cornflakes goed aan.
  5. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kaas-groenteburgers in ca. 4 minuten mooi bruin, van binnen mag de kaas net gaan smelten.
  6. Roer de yoghurt met de mayonaise, knoflook, zout en peper tot een sausje.
  7. Serveer de burgers tussen bruine bolletjes met wat gemengde sla en tomaat. Schep het sausje erover.
  8. Heerlijk als lunch.
  9. Met een soepje vooraf en een toetje na gebruik je dit broodje als hoofdmaaltijd.
Love to Cook