brugse stoverij

24 60 2 5
Aantal personen:
  • 1 kg stoofvlees
  • 3 stuks sjalot
  • 1 stuks wortel
  • 1/2 pakje brugse beschuiten
  • 1 liter donkerbruin tafelbier
  • 1 eetlepel mosterd
  • 10 à 15 st rozijntjes
  1. Bak het stoofvlees hard aan in pan en voeg gesnipperde sjalot en in kleine stukjes gesneden wortel aan toe.
  2. Bak goudbruin
  3. Doe in kom en voeg mosterd, rozijntjes en helft donkerbruin tafelbier toe
  4. Laat ongeveer 40min sudderen op zacht (!) vuur
  5. Voeg nadien brugse beschuiten in stukjes toe en rest tafelbier.
  6. Eventueel kan je nog beetje water toevoegen als je wat meer saus wil.......
  7. laat nog kwartiertje doorsudderen en laat het je dan vooral heel erg smaken!
  8. de brugse beschuiten zorgen ervoor je geen suiker hoeft toe te voegen wat velen doen en geven aan de stovers een superlekkere lichte zoete smaak!
  9. proberen!!!!!!!
hildeke3105