brownies

66 0 5 5
Aantal personen:
  • 1 200g zwarte chocolade (plakjes of rondjes)
  • 1 75ml melk
  • 1 100g boter(en 50g om mee in te smeren)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 1 100g fijne suiker
  • 1 150g zelfrijzende bloem
  • 1 100g gemalen noten (hazel-of walnoten)
  • 1 100g bloemsuiker
  • 1 rechthoekig of laag cakeblik (groote naarmate van hoeveelheid)
  • 1 vetvrij papier
  1. 1.Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. 2.Leg een stuk vetvrij papier in het cakeblik,zowel op de bodem als tegen de zijkanten (ongeveer 3 cm hoog).Smeer het papier in met boter.
  3. 3.Breek de chocolade in stukejes (als het een plak is).Smelt de chocolade in een kom in de magnetron(1à2 min. op halve kracht).Voeg de melk en de boter bij de gesmolten chocolade en zet alles nog eens 1 min. in de magnetron.net zolang tot je een glad papje krijgt.
  4. 5.Roer de suiker en de vanillesuiker eronder.
  5. 6.Klop de eieren één voor één bij de rest.
  6. 7.Zeef de bloem boven het deeg en meng.
  7. 8.Schep de gemalen noten erdoor.
  8. 9.Giet het deeg in het bakblik en laat het ongeveer 20min. bakken. Kijk met een mespunt of het beetgaar is.
  9. 10.Haal de cake uit de oven en laat het afkoelen in het bakblik.
  10. 11.Snijd de cake voorzichtig in vierkanten van circa 4 cm.
  11. 12.Nu maak je suiker glazuur voor de versiering.Meng enkele druppels heet water metde bloemsuiker tot een glad papje (niet te dun !)
  12. 13.Rol een puntzakje van een stuk bakpapier.Vul het met het suikerglazuur.Knip onderaan een klein puntje van het zakje afen spuit een laagje glazuur op de boven kant van de brownies.
Sophie P.