Brownies met rozijnen en noten

59 35 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 1 el krenten *
  • 1 el rozijnen *
  • 1 sinaasappel, het sap
  • 200 g pure chocolade
  • 160 g Solo
  • 3 eieren
  • 160 g fijne kristalsuiker
  • 90 g Maïzena® Plus
  • 150 g fijngehakte noten *
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (stand 6). Doe de rozijnen in een schaaltje met sinaasappelsap en laat wellen. Vet een ronde of vierkante vorm in. Zet deze in de koelkast.
  2. Laat de chocolade au bain-marie smelten. Voeg de margarine aan de chocolade toe en roer goed totdat er een glad mengsel ontstaat. Laat afkoelen.
  3. Klop in een beslagkom de eieren met de suiker tot er een wit mengsel ontstaat. Voeg de afgekoelde vloeibare chocolade toe en vervolgens de Maïzena® Plus en meng goed door elkaar. Zorg ervoor dat het een mooi glad deeg wordt.
  4. Meng de noten en de uitgelekte rozijnen door het deeg. Giet in de vorm.
  5. Zet gedurende 20 à 25 minuten in het midden van de oven op 180°C (stand 6).
  6. Laat afkoelen alvorens uit de vorm te halen. Snijd in rechthoekige of vierkante stukjes.
  7. (*) Raadpleeg bij de fabrikant of deze glutenvrij zijn.
Maïzena