Brownie met boterroom

0 40 5 5
Aantal personen:
  • 425 gram Solo patisserie
  • 60 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 160 gram rietsuiker
  • 80 gram cacaopoeder
  • 1 snuifje zout
  • 4 eieren
  • 200 gram pure chocolade
  • 225 gram melkchocolade
  • 1 el bloemsuiker
  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier.
  2. Smelt 200 g Solo patisserie op een zacht vuur (of op lage stand in de microgolfoven) en laat afkoelen.
  3. Zeef de bloem en het bakpoeder in een grote kom en meng met de rietsuiker, het cacaopoeder en het zout.
  4. Klop de eieren los met de gesmolten Solo en spatel ze door het bloemmengsel.
  5. Verbrokkel de pure chocolade over het deeg en doe het in de bakvorm.
  6. Zet de brownies 35-40 minuten in de oven. Belangrijk is dat de brownies zacht en smeuig blijven binnenin. Laat afkoelen in de bakvorm en snijd in blokjes van 3 à 4 centimeter.
  7. Voor de boterroom: Klop de overige 225 g Solo patisserie luchtig op. Voeg de gesmolten melkchocolade en poedersuiker toe en klop samen nog even op hoge snelheid op tot je een luchtige crème bekomt.
Elien's Cuisine