Brown Betty

3 60 0 5
Aantal personen:
  • 5 appels Jonagold
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 170 gr bloem
  • 150 gr basterdsuiker
  • 50 gr boter
  • VOOR DE SIROOP
  • 135 gr basterdsuiker
  • 1 citroen ( sap ervan)
  • 60 ml warm water
  • 4 bolletjes vanille roomijs
  • 8 el lobbig geklopte slagroom zonder suiker
  1. Verwarm de oven voor op 180 ÂșC. Schil de appels. Snijd de appels in vieren verwijder het klokhuis en snij in parten.
  2. Meng het kaneelpoeder door de appels.
  3. Vet de bakvorm in en verdeel de appelparten erover.
  4. Wrijf de bloem met de bruine suiker en de boter tot kruimel
  5. Meng voor de siroop de bruine suiker met het sap van de citroen door het water. Schenk de siroop over de appels en verdeel de kruimels erover. Bak de cake in circa 1 uur gaar.
  6. TIP: Serveer de Brown Betty met een bolletje ijs en een toefje slagroom als dessert.
Love to Cook