Broodwafels

4 180 0 5
Aantal personen:
  • 14 g droge gist
  • 350 g witte bloem
  • 150 g speltbloem
  • 60 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 8 g zout
  • 70 g boter
  • 30 g bereidingsmiddel
  • 1 ei
  • 215 ml melk
  • 50 g mix banketbakkersroom
  • 150 ml melk
  • 1 chocoladeglazuur
  1. Galetten of broodwafels.
  2. 18 min. kneden.
  3. 35 min. voorrijs.
  4. Doorslaan, het deeg verdelen in bolletjes van 100 gr. en opbollen.
  5. 15 min.laten rusten.
  6. De deegbolletjes verdelen in 2 en opbollen.
  7. 50 à 60 min. narijs onder een droge doek.
  8. Vet het hete wafelijzer in met een spray-invetter en bak de galetten.
  9. Afwerking :
  10. Het wafeltje doormidden snijden, besmeren met pasteibakkersroom en de randjes in chocoladegalzuur duwen.
  11. Het wafeltje kan ook besmeerd worden met boter en bruine suiker, choco, jam.........
Mien9070