Broodpudding

10 60 0 5
Aantal personen:
  • 300 gr oud brood of sandwiches
  • 1/2 liter melk
  • 2 eidooiers
  • 200 gr witte suiker
  • 1 dl room (liefst alpro soya cuisine)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • kaneel
  • rozijnen
  1. - Verwarm de oven op 200° C
  2. - Snijd het brood en/of sandwiches in stukken.
  3. - Kook de melk met de suiker en giet die over het brood. Zet dit mengsel terug op het vuur.
  4. - Meng room en eidooiers, doe dit bij het broodmengsel en meng goed.
  5. - Haal van het vuur en doe er de rozijnen bij.
  6. - Voeg er naar eigen smaak kaneel bij.
  7. - Doe dit in een bakvorm en zet dit gedurende 3 kwartier in de oven, op 180° C
  8. Tips:
  9. - Doe de korsten van het brood erbij.
  10. - Je kan voor de smaak er een scheutje rum bijdoen.
  11. - Voor een donkere kleur te bekomen kan je eventueel een scheutje straffe zwarte koffie toevoegen aan het mengsel. Neem dan 1/2 liter melk en 1/4 liter koffie.
Ilse E.