broodpudding

36 60 3 5
Aantal personen:
  • 300 gram oud brood zonder korst
  • 0.5 liter melk
  • 200 gram suiker
  • 5 eieren
  • 75 gram rozijnen
  • 75 gram pure chocolade
  • 1 pakje vanillepoeder
  1. Het brood, in stukjes, in een kom doen.
  2. Melk en suiker in een pot doen en opwarmen (Lauw)
  3. Daarna bij het brood gieten en laten inweken.
  4. Eieren klutsen, een zakje vanillepoeder erbij kappen en de rozijnen erbij doen.
  5. Daarna alles in de kom met brood en melk gieten en goed omroeren.
  6. Dan ongeveer de helft van de chocolade, au bain marie, opwarmen en die ook bij de bereiding erbij doen.
  7. Dan neem je een vuurvaste schotel en smeer je die in met solo boter. (of gebruik bakpapier).
  8. De oven op 200 graden zetten. De bereiding in de vuurvaste schotel gieten en dan in de oven zetten voor ongeveer een drie kwartiers.
  9. Vijf minuten voor het einde, de rest van de chocolade, au bain marie, opwarmen en als de schotel uit den oven wordt gehaald, de chocolade over de broodpudding smeren.
  10. Ik heb het ook geprobeerd met gewone melkchocolade of witte en ook dit valt goed mee.
blokske