Broodpudding

28 70 0 5
Aantal personen:
  • 0,5 liter halfvolle melk
  • 300 gr oud wit brood
  • 150 gr kristalsuiker
  • 5 eieren
  • 75 gr rozijnen
  • 8 gr vanillesuiker
  • snuifje kaneelpoeder
  • vloeibare solo
  1. Oven voorverwarmen op 200°.
  2. We lossen de vanillesuiker op in de halve liter lauwe melk en voegen dit bij het brood in een grote kom.
  3. We laten een tiental minuten weken en pletten alles met een vork.
  4. Vervolgens kloppen we de eieren met de kristalsuiker op en voegen deze samen met de rozijnen bij het brood.
  5. We voegen tot slot nog wat kaneelpoeder toe en mengen alles goed onder elkaar.
  6. We smeren een ronde ovenschaal in met vloeibare solo en gieten hier ons mengsel in.
  7. We bakken het puddingbrood gedurende ongeveer 3 kwartier in de voorverwarmde oven.
  8. Serveren met bessengelei, geen confituur.
Victor S.