broodpudding

21 45 0 5
Aantal personen:
  • 800 gram wit brood
  • 150 gr rozijnen
  • 0,5 liter koffie
  • 200 gr suiker
  • 1 flesje rumaroma
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 10 gr solo
  • 200 gr chocolade korrels
  • 1 ei
  • poedersuiker
  1. doe het brood in fijne stukjes,voeg er de koffie bij(beetje bij beetje)prak met een vork,en laat 1 nacht goed weken,doe dan de suiker ,ei, rozijnen,rum bij,goed mengen liefst met vork,dan boter in de vorm(springvorm)1 laagje op de bodem goed bedekken,dan doe je de chocolade erop,dan de 2 laag,ongeveer 45min in de oven opdienen warm of koud,eventueel met poedersuiker. aan het gerecht kan je eventueel nog droge koekjes bij het brood voegen en lust je geen rozijnen is ananas ook goed smakelijk
Martine Baert