Broodpudding

9 60 3 5
Aantal personen:
  • 400 gram oud brood (mag bruin)
  • 1/2 liter melk
  • 200 gram kristalsuiker
  • 5 geklutste eieren
  • 50 gram rozijnen
  • 1 el kaneel
  1. 1: Doe het brood in stukjes in een grote kom
  2. 2: Warm de melk en de suiker op tot lauw
  3. 3: Doe de melk bij het brood
  4. 4: Het brood en de melk goed kneden met de handen
  5. 5: Doe de rozijnen, het kaneel en de geklutste eieren erbij
  6. 6: Nog eens heel goed kneden en mengen
  7. 7: Laat alles even rusten
  8. 8: Verwarm de oven op 200°C
  9. 9: Giet alles in een beboterde schaal
  10. 10: Zet de schaal in de oven en laat 45 min warmen op 200°C
  11. 11: Haal de broodpudding uit de oven en keer deze om op een warme schotel
  12. 12: Laat de broodpudding afkoelen
  13. De rozijnen moeten er niet in
Jiri