Broodpudding

2070 60 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 0.5 l volle melk
  • 100 g bruine suiker
  • 100 g witte suiker
  • 300 g overschot van brood, koffiekoeken of sandwiches
  • een snuifje kaneel
  • 200 g rozijnen
  • 5 eieren
  • 1 vanillestok
  • 25 g Solo in wikkel
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verwarm de melk met de suiker op een zacht vuurtje, totdat de suiker gesmolten is.
  3. Brokkel het brood, de koffiekoeken of sandwiches in kleine stukjs. Doe de kruimels in een kom en giet er de lauwe, gesuikerde melk op. Laat het brood hier enkele minuten in weken.
  4. Plet het geweekte brood daarna met een vork tot een dikke brij. Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit. Voeg deze samen met de rozijnen, kaneel en losgeklopte eieren toe aan het deeg.
  5. Giet dit in een ingevette bakvorm. Laat ongeveer 45 minuten in de oven op 200°C bakken.
Solo