Broodpudding met chocolade

72 60 4 5
Aantal personen:
  • 600 ml melk
  • 8 eieren
  • 300 g bruine suiker
  • 500 g oud brood
  • 100 g chocolade
  • 1 snufje kaneelpoeder
  • 1 scheutje rum of cognac
  1. Verwarm de oven voor op 175°C
  2. Snijd het brood in dobbelsteentjes.
  3. Zet de melk en de suiker op een laag vuurtje tot de suiker is opgelost in de melk.
  4. Laat het brood enkele minuten in de melk weken, en kneed het met je handen of met een stamper tot een stevig massa.
  5. Voeg de chocolade toe en roer ze erdoor.
  6. Roer de eieren door het beslag en voeg een snufje kaneel en een scheutje drank toe.
  7. Beboter het bakblik en bestuif met bloem. Strot het beslag hierin.
  8. Laat 45 minuten bakken in een oven van 175°C.
wouterkyn