broodpudding met chocolade vlokken

20 75 4 5
Aantal personen:
  • 300 gr brood (in kleine stukjes)
  • 900 ml half volle melk
  • 200 gr donker bruine suiker
  • 5 stuk eieren
  • 150 gr chocolade stukjes (die ovenbestemd zijn dus niet smelten)
  • kaneel (naar smaak)
  • 1 zakje vanillesuiker
  1. Verwarm de melk met de donker bruine suiker & de vanillesuiker tot ze bijna kookt.
  2. Doe de broodstukjes in een pot.
  3. Overgiet het warme melkmengsel over de broodstukjes.
  4. Mix dit mengels & voeg dan de eieren & kaneel toe.
  5. Mix dit geheel nog tot een stevige brij.
  6. Zet de oven aan op 180° zodat deze zich kan voorverwarmen.
  7. Voeg de chocolade stukjes toe en roer deze met houten lepel door het mengsel.
  8. Beboter een ovenvaste cake-vorm & bestrooi met bloem.
  9. Giet het broodmengsel in deze cake-vorm.
  10. Als de oven haar temperatuur van 180° heeft bereikt, steekt u de cake-vorm in de oven.
  11. Na een uurtje zou dit moeten klaar zijn. Maar controleer door eens met een mes in de broodpudding te steken. Blijft er nog wat aan je mes plakken, dan moet het nog wat langer in de oven.
  12. Laat afkoelen vooraleer uit de vorm te halen & op te eten.
  13. Smakelijk!
tzonnebloemeke