Brocolliroomsoep (voor +/- 1 liter) (Visie)

35 0 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 1 ui
  • 1 preiwit
  • 1 el olie of vetstof
  • 500 gr broccoli
  • 1 liter ontvette bouillon OF
  • 1/2 vetarm bouillonblokje en 1 liter water
  • scheutje droge witte wijn
  • kruidenboeket (peterselie, tijm, laurierblad en soms selderij en knoflook in een bosje)
  • peper van de molen
  • scheutje light-room met 5% vet of soja-alternatief voor room met 5% vet
  1. Bak de gesnipperde ui in de vetstof zonder te kleuren. Voeg er de stukjes gesneden broccoli bij. Houd enkele broccoliroosjes apart. Overgiet de groenten met de bouillon en een scheutje witte wijn. Leg ook het kruidenboeket in de soep. Laat gaar koken. Stoom intussen de apart gehouden broccoliroosjes. Verwijder het kruidenboeket en mix de soep. Voeg de broccoliroosjes en wat fijngesnipperde peterselie toe. Giet in elk bord een beetje light-room of soja-alternatief voor room en schep hierover de soep.
Ruth Vandenber