Brochette van zeewolf met curry

14 40 0 5
Aantal personen:
  • 600 gr zeewolf
  • 3 appelen (golden)
  • 1/2 citroen
  • 3 el zachte currypoeder
  • 4 el olijfolie
  • peper&zeezout
  • 4 platte spiezen (hout of metaal)
  1. Snij het visvlees in blokjes van 4 cm. Was de appelen, snij in halve maantjes en verwijder de pitten, bedruip met citroensap (om verkleuring te voorkomen).
  2. Draai de visblokjes in het currypoeder en overgiet met olijfolie, kruiden met peper & zeezout. Laat 15 min. marineren in de koelkast. Laat houten spiezen 15 min. weken in koud water om verbranding te voorkomen. Steek de visblokjes, afgewisseld met partjes appel op 4 spiezen.
  3. Grill de spiesjes op de BBQ op een niet hoog vuur, ongeveer 7 min. langs elke kant.
  4. Serveer met frisse salade en tomaat/komkommer. Heerlijk met een aardappel in de schil met kruidenboter of pasta gemengd met mayonaise.
Victor S.