Brochette van kip met kerstomaatjes

691 40 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 4 kipfilets (ongeveer 700 g)
  • Solo Vloeibaar
  • 250 g kerstomaten
  • 1 bussel verse lente-uitjes
  • 2 citroenen
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • 1 koffielepel pilipilipoeder
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper
  • zout
  • 250 g tagliatelle
  • 200 g peulerwten
  • 200 g wortels
  1. Pers het citroensap in een schotel en voeg er de olijfolie, de in schijfjes gesneden knoflookteentjes en de pilipili en komijn aan toe.
  2. Snij de kipfilets in blokjes, voeg ze toe aan de schotel en meng goed. Dek af en laat 12 uur marineren in de koelkast.
  3. Laat de kipblokjes uitlekken en haal er alle lookschijfjes uit.
  4. Was de kerstomaten en snij de verse lente-uitjes in stukken van ongeveer 3 cm.
  5. Maak de brochettes: wissel de kipblokjes af met de lente-uitjes en de kerstomaten. Smeer de brochettes in met Solo Vloeibaar en grill ze gedurende 10 minuten op een matig vuurtje.
  6. Werk af met peper en zout.
  7. Serveer met tagliatelle (250 g) en krokante groenten (200 g peulerwten en 200 g wortels).

Solo