Brochette met scampi, knoflookboter en citroen

1343 30 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 500 g flinke scampi, gepeld
  • 1 Bouillonblokje Knorr Finesse Tuinkruiden
  • 40 g olijfolie
  • 60 g Solo bakken en braden
  • 1 eetlepel gehakte tuinkruiden: peterselie, bieslook, basilicum
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 slaatje en dressing per persoon
  1. Verkruimel het bouillonblokje in de olijfolie. Verwijder het darmkanaal uit de scampi en spies de scampi op de brochetten. Strijk ze in met het olijfoliemengsel. Verwarm een pan zonder vetstof en bak de brochetten op hoog vuur, draai ze om, haal uit de pan en hou ze warm. Voeg de knoflook toe en laat kort fruiten, voeg dan de boter toe en laat smelten, pers er het sap van een halve citroen over, voeg de kruiden toe en roer om. Schik intussen een slaatje op de borden, voeg wat dressing toe en schik er de scampibrochetten langs, nappeer met de kruidenboter en serveer met de resterende citroen.
Solo