broccolisoep

5 90 0 5
Aantal personen:
  • 1/2 kg broccoli
  • 1 ui
  • 1 selderij
  • 2 blaadjes lavaskruid
  • 2 kleine aardappelen
  • 2 l kippenbouillon
  • pezo
  • 30 gr boter
  1. Maak alle groenten schoon en spoel ze goed, haal de onderste taaie stam van de broccoli weg, selecteer de mooiste roosjes voor het garnituur en houd ze apart.
  2. Neem een ruime ketel en stoof de fijngesneden groenten aan, de broccoli gaat er pas bij na het stoven , bouillon toevoegen en kruiden met pezo.
  3. Laat een uurtje rustig koken.
  4. Blancheer ondertussen de roosjes, zet water met wat zout op het vuur tot het kookt.
  5. Gooi de roosjes in het kokende water en laat 2 minuten koken, haal uit en spoel af onder koud water.
  6. Pureer de soep fijn met staafmixer en voeg tijdens het mixen de lavas blaadjes toe.
  7. Giet de soep door een zeef en serveer met broccoliroosjes.
Roel M