Broccolisoep met kaas

14 40 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr broccoli
  • 1 dikke bloemige aardappel, geschild en in blokjes
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 2 el solo, bakken en braden
  • 1 liter groenten- of kippenbouillon
  • peper&zout (pezo)
  • slagroom
  • 150 gr geraspte emmenthaler
  1. Snij de roosjes van de broccoli en spoel grondig onder stromend koud water, laat uitlekken. Snij de dikke stengel in plakjes en spoel.
  2. Maak de lente uitjes schoon en snij in ringetjes.
  3. Solo verhitten in een soepketel en de groenten aanstoven, kruiden met pezo en blussen met de bouillon.
  4. Als de soep aan de kook is, aardappelblokjes toevoegen, soep +/-20 min laten sudderen.
  5. Soep van het vuur nemen, even laten afkoelen, daarna de soep mixen met een staafmixer.
  6. Soep terug op het vuuur zetten en heel even laten koken, eventueel bijkruiden met pezo.
  7. Soep opdienen in zeer warme soepborden, afwerken met een scheutje room en bestrooien met de kaas.
Victor S.