Broccoliroomsoep voor 16 personen (weer anders)

10 60 0 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden voor 16 personen
  2. 1 1/2 kg broccoli
  3. 1 witte selder
  4. 750 gr uien
  5. 3 wit van porei
  6. 250 gr wortelen
  7. 3 dl room
  8. 5 liter kippenbouillon
  9. = 1 porei – 2wortelen – ½ knolselder- 2 ajuinen – laurier – kruidnagel – pezo – peterseliestengels- 1 kip
  10. 150 gerookt spek
  11. Boter - bloem
  12. Werkwijze
  13. Kippenbouillon maken: De kip laten opkoken om de laatste resten vuil eraf te halen, afspoelen met koud water. Dan de kip opnieuw met koud water opzetten met de grof gesneden uien, wortelen, prei en selder.
  14. Kruiden met pezo, tijm en laurier en peterseliestengels.
  15. Zachtjes laten koken tot de kip gaar is (als de kip komt boven drijven) zeven en eventueel ontvetten en de bouillon is klaar.
  16. Vervolgens de soep maken
  17. Uien, selder en wit van porei grof snijden en wassen, dan aanstoven in boter en lichtjes bestrooien met bloem om vervolgens te bevochtigen met het kippenfonds.
  18. Stengels met een gedeelte van de broccolibloemen toevoegen en laten garen. Dan mixen en afsmaken met pezo. De rest van de broccolibloemen fijn snijden en op z’n Engels gaar koken.
  19. Het gerookt spek uitbakken
  20. Afwerking
  21. De room met de beetgaar gekookte broccolibloempjes en het uitgebakken spek in een soepterrine doen en de kokende soep toevoegen. Onmiddellijk serveren.
Theoke_1