Broccoliroomsoep met gerookte paling en garnalen

3 40 0 5
Aantal personen:
  • 0,750 g broccoli
  • 0,300 kg ui
  • 0,200 kg preiwit
  • 0,200 kg bleekselder
  • 4 l blanke fond
  • 0,250 l room
  • 0,150 kg boter
  • 0,200 kg bloem
  • Kruidenboeket
  • Peper
  • Zout
  • Gerookte paling
  • Garnalen
  1. Blanke fond bereiden.
  2. Kleine roosjes van de broccoli snijden en afzonderlijk houden voor het garnituur.
  3. De rest van de broccoli samen met de ui, preiwit en bleekselder in grove stukken snijden.
  4. Grove mirepoix aanstoven in boter zonder te kleuren.
  5. Met bloem bestrooien, mengen en even laten drogen.
  6. Met ontvette blanke fond bevochtigen en losroeren.
  7. Kruidenboeket toevoegen.
  8. Gedurende ongeveer 30 minuten zachtjes gaarkoken.
  9. Kruidenboeket verwijderen en de soep door een roerzeef zeven en mixen.
  10. De soep op smaak brengen met peper en zout.
  11. Door een puntzeef zeven.
  12. Weer aan de kook brengen en afschuimen.
  13. Bij het doorgeven met room afwerken.
  14. Het garnituur toevoegen:
  15. a. Gerookte paling, zo goed mogelijk in reepjes van 1 mm dikte snijden, toevoegen.
  16. b. Gepelde grijze garnalen (eventueel gespoeld) toevoegen.
Breggie
Meer inspiratie

FransSoepVoorgerechtZomer