Broccolipuree

89 25 3 5
Aantal personen:
  • 2 stronken Brocolli
  • 1 kg Aardappelen
  • 1 el Olijfolie
  • 2 tl mosterd
  • 1 teentje Look
  • Peper
  • Zout
  • Muskaatnoot
  • 1 ei
  • 1 dl sojaroom light
  1. Verwijder de harde delen van de brocolli en verdeel in roosjes. Stoom de brocolli gedurende een 15 tal min. Hou het stoomvocht bij.
  2. Kook ondertussen de geschilde aardappelen gaar.
  3. Pureer de aardappelen en de brocolli. Voeg het ei, de olie, het geperste teentje look en de mosterd toe. Doe hierbij de room en roer goed door elkaar.
  4. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Voeg naar smaak nog meer mosterd toe, doch laat niet overheersen.
  6. Is de puree te zwaar voeg dan wat stoomvocht van de brocolli toe.
  7. Warm de puree nog even op.
  8. Dien op met gestoomde witvis, gebraden kipfilet of een stukje varkensgebraad in mosterdsaus.
  9. Smakelijk
flikketair