Broccoli-spinaziesoep met bruchetta en kaas.

8 35 4 5
Aantal personen:
  • 1 el olijfolie
  • 1 dikke ui gesnipperd
  • 500 gr broccoli in roosjes
  • 300 gr kruimige aardappelen in blokjes
  • 1,2 liter groentebouillon van 2 blokken
  • 3 flinke handen verse spinazie
  • 125 ml crème fraîche ( demi crème fraîche)
  • 8 plakjes stokbrood
  • 100 gr blauwe kaas
  1. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui 2-3 minuten op matig vuur. Voeg de broccoli en aardappels toe. Schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep op matig vuur 10-15 minuten koken totdat de aardappels gaar zijn. Kook dan de spinazie kort mee totdat hij is geslonken. Pureer de soep met een staafmixer. Meng er de crème fraîche door en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Rooster de sneetjes stokbrood in een broodrooster goudbruin. Sprenkel er wat olijfolie over en verkruimel de kaas erover. Schenk de soep in kommen en leg in elke kom 2 kaasbruschetta’s. Serveer er eventueel nog extra stokbrood bij.
  2. Ik maakte deze soep met een ovenbroodje , dat belegd was met ham , cheddar en afgewerkt met bos ui ringetjes en bladpeterselie met een likje ketchup, omdat manlief geen liefhebber is van blauwe kaas.
Love to Cook