Broccoli quiche met spekjes, cashewnoten, boursin en brie.

39 30 4 5
Aantal personen:
  • boter of olijfolie
  • 1 stronk broccoli in roosjes
  • 2 rode ui gesnipperd
  • 4 teen knoflook gesnipperd
  • 100 gr spekreepjes
  • 200 gr brie
  • 150 gr boursin met knoflook en fijne kruiden
  • 4 eieren
  • 1 blikje croisant deeg
  • pezo vers gemalen
  • 100 gr ongezouten cashewnoten
  1. Oven voorverwarmen op 200 graden
  2. Kook de broccoli in 4 min beetgaar. Bewaar een ½ dl kookvocht, giet de broccoli af, spoel ze onder koud water en laat zo goed mogelijk uitlekken.
  3. Fruit de ui met de spekblokjes in de boter of olie glazig. Verwarm de boursin met het achtergehouden kookvocht en roer tot een gladde saus. Klop de eieren door de boursinsaus. Bekleed een ingevette quichevorm met het croisantdeeg en verdeel het ui-spekmengsel en de broccoli over de bodem. Schenk de boursinsaus erover en strooi de cashewnoten erover. Dek het geheel af met de plakjes brie en bak de quiche in 30 min gaar.
  4. Serveer met een frisse salade.
Love to Cook