Broccoli-kipschotel

50 40 4 5
Aantal personen:
  • 400 gr kippefilet
  • 600 gr broccoli
  • 40 gr boter
  • 1 blik vol-au-vent
  • 125 ml créme fraiche
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 teentje look
  • geraspte kaas
  • peper & zout
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kip in stukjes, kruid ze met zout en peper. Bak ze in de boter goudbruin. Pers de knoflook erboven uit en schep de kip in een ovenschaal. Verdeel intussen de broccoli in roosjes en kook ze 10 minuten in kokend water met wat zout. Schep de goed uitgelekte broccoli in de ovenschaal op de gebakken kip. Doe de vol-au-vent, crème fraîche en de kerriepoeder in een kom. Roer het goed door elkaar. Verdeel het mengsel over de broccoli. Strooi wat geraspte kaas over het gerecht en zet de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven. Bak dit in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin. Serveer met gekookte rijst of aardappels.
Sambaatje