Briwat met kip

18 75 4 5
Aantal personen:
  • 1 kip
  • 5 ajuinen
  • 1 pak amandelen
  • koriander
  • kaneel
  • zout, gember, komijn, curry
  • marokaanse peterselie
  • 1 rol brickdeeg
  • boter, maisolie
  • 4 eieren
  • poedersuiker
  1. Kook de kip met de fijngesneden ajuin, koriander en peterselie, de kruiden, zout en wat water tot ze goed gaar is en bijna uit elkaar valt.
  2. Ontbeen de kip en trek het vlees uit elkaar in kleine stukjes. Snij de 4 hardgekookte eieren fijn en voeg ze bij de stukjes kip, pel de amandelen, rooster ze in een pan en maal ze fijn met een maalmolentje, meng ze daarna bij de kip en de eieren, breng dit geheel op smaak met zout en kaneel en meng dit geheel goed door elkaar.
  3. Leg het deeg open snij het in 3 gelijke lange repen, leg de delen deeg op elkaar met een doek erop om uit drogen te voorkomen. Neem 1 lange reep deeg en smeer hem in met boten en maisolie. Leg onderaan, aan 1 zijde een hoopje vulling en plooi met de lege zijde een driehoekje. Blijf nu driehoekjes vouwen met de rest van de reep deeg. Leg de gevulde driehoekjes in een voorverwarmde oven en laat ze bakken tot ze mooi goudbruin zien.
  4. Bestrooi met poedersuiker
doreen_1