(British Pie) met heerlijke romige kip,champignons en groente.

43 50 3 5
Aantal personen:
  • 4-5 kipfilets
  • 2 flinke prei in dunne ringen
  • 2 wortels Julienne gesneden
  • 1 flinke ui gesnipperd
  • 2 teen knoflook fijn gesnipperd
  • 250 gr kastagne champignons in plakjes
  • 1/2 el tijm
  • zeezout en zwarte peper uit de molen
  • 30 gr boter en 30 ml olie
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 50 ml kookroom
  • beetje bloem
  • 250 ml melk en 250 ml witte wijn
  • 1 ei
  1. Wijn geeft smaak af bij het koken, daarom gebruik ik het graag. Geen zorgen de alcohol verdampt tijdens het koken. De vulling van de "Pie" barst van de mooie smaken. Het idee van de Pie komt van oorsprong uit Engeland waar je ze bij elke slager of bakker kunt kopen in verschillende smaken.
  2. Voorbereiding
  3. De oven voorverwarmen op 200 graden, hetelucht 180 graden.
  4. Bereidingswijze
  5. Kook de kipfilets in een pannetje water met een bouillonblokje gaar en maak er blokjes of stukjes van en laat afkoelen.
  6. Smelt de boter en de olijfolie in een hapjespan en bak de prei, knoflook, de ui, wortel en de champignons met de tijm ongeveer 12 minuten.
  7. Doe nu de bloem er bij en breng een beetje aan de kook in het resterende bakvocht.
  8. Blus af met de melk en de witte wijn, laat koken en het mengsel wordt nu dikker. Als het te dun blijft bloem bijvoegen en roeren, je hebt dan te weinig gebruikt.
  9. Voeg nu de kookroom, peper en zout toe en even proeven of het goed op smaak is. Voeg op het laatst de koude kip toe aan het mengsel, zorg dat het lekker dik en romig is. Neem nu een flinke ovenschaal, bekleed deze met bladerdeeg, denk aan het opstaande randje.
  10. Schep nu de vulling er in en zorg ervoor dat alles egaal is. Vulling afdekken met bladerdeeg en deeg goed tegen elkaar aandrukken. De bovenkant bestrijken met het geklutste ei want dan krijgt het een mooi kleurtje. Nu in de voorverwarmde oven zetten en in 25 – 30 minuten goudbruin en knapperig afbakken, je weet niet wat je proeft!
  11. Lekker en makkelijk in het weekend. Smullen maar.Serveertips
  12. Heerlijk met een glas wijn.
Love to Cook