Brie-notenkroketje met vijgencompote en lauwe Luikse siroop

345 30 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 250 g brie
  • 20 noten naar keuze
  • 1 plantje dragon
  • 20 g bloem
  • 2 eiwitten
  • 20 g paneermeel*
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 6 vijgen
  • 100 g kristalsuiker
  • 4 el Luikse siroop
  1. Snij het stuk brie in 4 gelijke stukken. Duw in elk stuk zo'n 5 noten en enkel blaadjes dragon.
  2. Doe de bloem, eiwitten en het paneermeel in 3 borden. Rol elk stuk kaas eerst door de bloem, dan door de eiwitten (let erop dat elk oppervlak goed bedekt is met eiwit) en vervolgens door het paneermeel.
  3. Snij de vijgen in kwartjes. Verhit de Solo in een pan en laat de vijgen er samen met de suiker een kwartiertje in stoven en karameliseren.
  4. Frituur intussen de kaas in 3 minuten op 160°C. Verwarm de Luikse siroop lichtjes in een pan, met enkele druppels water bij.
  5. Schep de vijgen op de borden en dresseer de brie-notenkroket erbovenop. Schep de siroop ernaast. Versier eventueel met nog wat noten en een takje dragon.
  6. *Gebruik liefst Japans paneermeel (panko). Je vindt dat in de meeste Chinese supermarkten, en de textuur wordt zo nog krokanter.
Solo