Bretoense koekjes met vanilleslagroom en clementines

433 20 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 250 g bloem
  • 10 g droge gist
  • 3 eigelen
  • 100 g suiker
  • 1 vanillestokje
  • 250 g Solo in wikkel
  • 2 g zout
  • 4 clementines
  • 100 ml slagroom
  1. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. Meng de bloem, gist, eigelen, suiker, vanille, Solo en het zout tot je een homogeen koekjesdeeg hebt.
  3. Ontrol het deeg met een deegrol. Gebruik koekjesvormpjes naar keuze.
  4. Leg het bakpapier op de ovenplaat, met de koekjes erop en bak ze gedurende 8 minuten op 175° C.
  5. Pel de clementines en verwijder zoveel mogelijk velletjes.
  6. Bedek alle (afgekoelde) koekjes met een laagje slagroom, en versier met een partje clementine.
Solo