bretoense appeltaart

16 60 4 5
Aantal personen:
  • stuks 5 appel
  • gr 125 rietsuiker
  • gr 125 boter
  • stuks 2 ei
  • stuks 2 eiwit
  • stuks 1 limoen
  • gr 200 bloem
  • gr 5 bakpoeder
  • gr 5 kaneel
  • gr 50 rietsuiker
  1. verwarm de oven voor op 180°
  2. Klop de boter met 125 gr rietsuiker tot créme. voeg 2 eidooiers toe en het sap van de limoen. zeef de bloem met het bakpoeder en spatel deze door het beslag.
  3. klop de 4 eiwitten op met een snuifje zout tot ze stijf zijn.
  4. schil de appel en snij in plakjes. meng 50 gr rietsuiker met de kaneel en wentel de schijfjes appel hierin.
  5. beboter een bakvorm en bestuif met bloem.
  6. giet het beslag in de bakvorm en verdeel gelijkmatig.
  7. verdeel de appels op het beslag (zie foto)
  8. bak de taart in een oven van 180° gedurende 40 - 45 min
chef steven