Bretoense Appeltaart op mijn pépé's wijze

1 60 4 5
Aantal personen:
  • 1 bladerdeeg voor ronde bakvorm (max. 30cm)
  • 4 grote geel-rode Jonagold appelen
  • 4 eieren
  • 150 gram ongezouten zachte roomboter
  • 230 gram witte of bruine basterdsuiker
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 75 gram vanillepudding poeder
  1. Oven voorverwarmen op 180 graden (stand boven- en onderwarmte).
  2. Appelen in kleine blokjes van ongeveer 1 cm snijden.
  3. Boter lichtjes laten smelten.
  4. Suiker, vanillesuiker en vanillepoeder mengen.
  5. 4 eieren mixen, dan geleidelijk de mengeling van suiker en vanillepoeder toevoegen tot het beslag bleker kleurt en een beetje schuimt, erna afgekoelde gesmolten boter toevoegen, dit alles ongeveer 5 minuten mixen op hoogste stand.
  6. Bladerdeeg uitrollen in bakvorm en met een vork gaatjes prikken.
  7. Deegbeslag in doen en erna de appeltjes toevoegen. Appeltjes mooi verdelen.
  8. Taart 1 uur in de oven op 180 graden.
  9. Taart uit de oven, laten afkoelen en dan in de frigo plaatsen. Na een uurtje = puur genieten!
The Baking Fairy
Meer inspiratie

FransDessertNagerechtLente