Bretoens gebak

31 85 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 250 g Maïzena Plus
  • 250 g poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 g Solo Margarine + extra om in te vetten
  • 4 eieren
  • 1 borrelglaasje rum
  • 1 afgestreken koffielepel droge gist
  • Extra nodig:
  • bakvorm met rechte rand
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smelt de margarine en laat weer afkoelen. Meng de margarine vervolgens langdurig met de suikers, totdat het mengsel romig is. Werk dan één voor één de eieren erdoor.
  3. Meng de Maïzena met het gistpoeder en roer dit beetje bij beetje door het eiermengsel. Voeg tot slot de rum toe en kneed dit tot een smeuïg deeg.
  4. Vet de bakvorm in en bestuif lichtjes met wat Maïzena. Vul de bakvorm met het deeg en laat ongeveer 50 min. bakken in de oven.
Maïzena