bresilliene taart

98 45 4 5
Aantal personen:
  • 1/2 liter melk
  • 4 eieren
  • 125 gram suiker + 1 zakje vanille suiker
  • 60 gram zelfrijzende bloem
  • 1 bladerdeeg
  • 250 ml slagroom
  • 50 gram bloemsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • bresilienne
  1. 1 verwarm de oven voor op 170°(hetelucht op 150°)
  2. 2 Splits de eieren
  3. 3 Klop de eierdooiers op tot een bleek beslag. Roer er met een garde de zelfrijzende bloem onder.
  4. 4 Voeg 500 ml koude melk toe.
  5. 5Klop het eiwit stijf met de suiker en schep onder het mengsel
  6. 6 Vet de springvorm in.
  7. 7 Bekleed de springvorm met bladerdeeg.
  8. 8 Prik het deeg in. Snijd de randen af.
  9. 9 Giet het mengsel tot bovenaan in de vorm.
  10. 10 Bak de taart 45 min.
  11. 11 Ontvorm de taart. Ze zal inzakken. Laat de taart volledig afkoelen.
  12. 12 Klop de 250ml room met 1 zakje vanillesuiker en 50 gr bloemsuiker stijf. Leg een dikke laag slagroom op het deel dat naar beneden gekomen is.
  13. Strooi bresilienne op de flantaart.
  14. Druk aan.
yarisje